dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
water besparen

Zo bespaar je water in de badkamer zonder dat je het merkt

8 juni 2018
2 min leestijd

Ecologisch omspringen met water is meer dan ooit belangrijk. Wil dat zeggen dat je voortaan niet meer van een aangename douche mag genieten? Natuurlijk niet! Dankzij de technologie kan je vandaag water besparen in de badkamer zonder dat je het zelfs maar in de gaten hebt.

Kies voor een waterbesparende douchekop

Een douche nemen is beslist veel ecologischer dan dagelijks in bad gaan. Je bespaart zo meteen veel water. Door te kiezen voor een waterbesparende douchekop ga je nog een stapje verder.

Hansgrohe biedt tal van douchekoppen aan die minder water verbruiken, en dat terwijl je het helemaal niet in de gaten hebt. Deze technologie heet EcoSmart. Dit type douches en kranen maakt het mogelijk om tot 60% minder water te gebruiken. Bovendien bespaar je fors op je energiekosten, doordat je minder beroep moet doen op je boiler.

Het geheim achter EcoSmart: lucht en een doorstroombegrenzer

Dankzij het EcoSmart-systeem van Hansgrohe wordt lucht aan je waterstraal toegevoegd. Het doet geen afbreuk aan de kracht van de straal, maar wel aan de hoeveelheid water. De doorstroombegrenzer zal dan weer de doorlaatopening verkleinen wanneer de druk hoog is. Op die manier verbruik je minder water.

Niet alleen je douche, maar ook alle andere kranen in je huis kan je uitrusten met deze sterk waterbesparende techniek.

Tip: kies je voor kranen die uitgerust zijn met de Coolstart-techniek van Hansgrohe? Dan zal je naast water ook nog meer energie besparen. Op de middenstand van de kraan zal immers enkel koud water stromen. Je boiler wordt dus niet aangesproken, wat ervoor zorgt dat je energie bespaart.

Spoel je toilet onder een verhoogde waterdruk

Vroeger gebruikte een toilet al snel 10 liter water per spoelbeurt, en soms zelfs nog meer. Moderne technieken maken het echter mogelijk om met minder water hetzelfde effect te bereiken. De werking is eenvoudig: door water met meer kracht in de pot te laten stromen, zal sneller hetzelfde effect bereikt worden. Resultaat? Er is minder water nodig om je toilet door te spoelen.

Je eigen mogelijkheden ontdekken?

Droom je al lang van een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook vriendelijk voor je bankrekening? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op of bezoek een van onze toonzalen in Brussel en Gent. We vertellen je alles over je mogelijkheden om water en energie te besparen, zonder in te boeten op kwaliteit.

Bekijk onze realisaties

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie.
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. [

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.