dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
kostprijs badkamerrenovatie

Wat is de kostprijs van de renovatie van een badkamer?

21 oktober 2017
2 min leestijd

 

Voordat je van start gaat met het renoveren van je badkamer, wil je weten wat je financieel te wachten staat. Afhankelijk van het type renovatie varieert het kostenplaatje. Dit overzicht geeft je vast een idee.

Type 1:
Integrale badkamerrenovatie met douche en bad

De meest verregaande badkamerrenovatie betekent een complete make-over van de badkamer. Alles gaat eruit en een origineel concept wordt uitgedacht voor de nieuwe invulling. Samen met jou bekijken onze consultants hoe de ruimte maximaal benut kan worden.

Is de ruimte beperkt, dan kan bijvoorbeeld de betegelde inloopdouche knap weggewerkt worden achter een muurtje waar langs de andere zijde zich het lavabomeubel bevindt. Naast de hang-wc is een lager muurtje dat voor privacy zorgt.

Een accent kan gelegd worden met een strak, quaryl bad van Villeroy & Boch. De muren worden deels betegeld, deels geschilderd.

Kostprijs: 24.000 euro

klassieke badkamer

infraroodcabine infraroodsauna sauna wellness badkamerrenovatie

Type 2:
Vernieuwde badkamer met infraroodcabine en inloopdouche

Droom je van een badkamer waar je zalig tot rust kan komen? Dan is een infraroodcabine een absolute must. Het oude meubilair wordt uit de badkamer gegooid, inclusief bad en douche. In de plaats installeren we een inloopdouche. Die is ruim en onderhoudsvriendelijk. Er zijn geen hoeken of randen waar kalk of vuil zich kan ophopen. Grote, volkeramische tegels bekleden de douche binnenin.

Vervolgens plaatsen we de infraroodcabine op een lijn met de inloopdouche. Een strak lavabomeubel met composieten blad maakt de ruimte af. Natuurlijk zorgen we eveneens voor de nodige opbergruimte.

Zo wordt jouw oude badkamer een up-to-date wellnessruimte!

Kostprijs: 26.000 euro

Type 3:
Badkamerrenovatie met gekleurde LED-verlichting

Een badkamer is niet langer louter functioneel. Het is een moderne en sfeervolle ruimte die volwaardig deel uitmaakt van de woning. Het interieur is niet onbelangrijk. Het verklaart waarom badkamers met ingewerkte RGB LED-verlichting enorm populair zijn.

De kleurmogelijkheden zijn eindeloos. Vast staat dat het voor een gepaste en aangename sfeer zorgt.

Naast een integrale make-over van je badkamer, inclusief verlichting, is er de mogelijkheid om te kiezen voor een vloerbedekking van houtimitatie, keramische tegels. Dat geeft immers een heel knap eindresultaat. In dit ontwerp werd de regendouche van Hansgrohe ingewerkt in het plafond boven de douche.

Kostprijs: 28.000 euro

bad met verlichting

Opgelet: deze prijzen komen overeen met de renovaties zoals hierboven beschreven. Uiteraard maken we steeds een prijs op maat van de renovatie van jouw badkamer en de wensen die jij hebt.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Bekijk onze realisaties

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.