dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
tegels in de badkamer

Tegels in de badkamer: wat zijn de mogelijkheden?

13 november 2017
2 min leestijd

 

In de badkamer ligt de keuze voor keramische tegels voor de hand. De mogelijkheden zijn immers eindeloos, zowel in formaat als in motieven. Toch is het niet de enige reden om voor keramische tegels te kiezen.

tegels voor in de douche

 

Van mozaïektegels tot XXL-formaat

Fabrikanten bieden nu bijna elke tegel aan in alle denkbare formaten. Dat gaat van kleine mozaïektegeltjes die amper enkele vierkante centimeters groot zijn, tot heuse XXL-tegels met afmetingen van 300 cm bij 120 cm. Visueel maakt dat een wereld van verschil. Hoe groter de tegels, hoe strakker je badkamer oogt.

Een courant formaat is 90 cm x 45 cm. Bovendien zijn dat ideale afmetingen voor in de douche, vermits die doorgaans 90 cm breed is.

Je kiest natuurlijk voor wat je zelf het mooiste vindt. Maar weet dat het nuttig kan zijn om ook andere argumenten in overweging te nemen. Het onderhoud, bijvoorbeeld: kiezen voor kleinere tegels betekent meer voegen om proper te houden.

Slijtvast en niet poreus

Kwalitatief zijn keramische tegels de beste keuze. Het is een krasbestendig en kleurvast materiaal. Bovendien is het makkelijk te onderhouden en zijn de poriën waterdicht. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij tegels in natuursteen. Zulke tegels zijn poreus, wat de kans op vlekken – bijvoorbeeld door contact met badschuim of zeepresten – aanzienlijk vergroot.

Tip: een nieuwe trend onder vloerbedekkingen zijn keramische tegels met natuursteen- of parketlook. Deze imitaties zijn bijna niet te onderscheiden van het origineel.

Eindeloos kleuren combineren

Omdat er zo’n grote verscheidenheid is aan tegels heb jij de uitstraling van je toekomstige badkamer volledig zelf in de hand. Hou je van koude kleuren of verkies je eerder een ruimte die warmte en gezelligheid uitstraalt? Wil je alle muren in dezelfde kleur? Dacht je eerder aan een accentmuur?

Hansgrohe select tegels

Heb je graag het advies van een specialist? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan onze toonzaal in Brussel of Gent. Onze badkamerconsultants staan je graag te woord!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Jaarlijks renoveren wij honderden badkamers met uiteenlopende vereisten. Wij werken met de hoogste kwaliteit materialen en alle werken worden uitgevoerd door onze vakmensen.

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Dagmar Buysse realisaties

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.