dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
aandachtspunten bij huizenjacht

Ben je op huizenjacht? Let hierop in de badkamer

8 juni 2017
2 min leestijd

 

Wie beslist heeft te verhuizen en op zoek is naar een nieuwe woonst, komt bij het eerste bezoek vaak ogen tekort. Natuurlijk wil je niets over het hoofd zien. Ook de badkamer vraagt dan om een kritische blik.

Kijk of er vocht- of schimmelplekken te vinden zijn

Vocht- en schimmelplekken zijn het laatste wat je wil aantreffen in de badkamer van je nieuwe woonst. Wees dan ook zeker dat die er niet zijn. Aarzel niet om een goedgevuld handdoekenrek of andere items te verplaatsen. Soms worden die immers op strategische plaatsen gezet om vochtplekken te camoufleren.

Belangrijk: Controleer ook de gedeelde muren in aangrenzende kamers op vocht- of schimmelplekken.

aandachtspunten badkamers

voegen badkamer

Zijn de voegen in de douche en de muren nog intact?

Vergis je niet: de voegen verdienen eveneens een grondige inspectiebeurt. Zijn die in de douche gebarsten en/of zijn de siliconen losgekomen, dan wil dat zeggen dat je douche niet langer waterdicht is. Water vindt er een uitweg. Dat zal aanleiding geven tot vocht- en schimmelplekken. Ook wanneer de voegen tussen de tegels elders in de badkamer gebroken zijn, kunnen zulke plekken ontstaan.

Test alle kranen en afvoeren in de badkamer

Heel wat vragen worden beantwoord door alle kranen even te laten lopen, zowel koud als warm. Is het debiet voldoende? Dat weet je dan meteen. Stroomt het warm water minder, dan is mogelijk deze leiding dichtgeslibt. Komt er uit beide kranen weinig water? Dan is er allicht sprake van verkalking. Nog desastreuzer is bruin water, want dat doet vermoeden dat de leidingen aan het roesten zijn. In dat geval moeten ze vervangen worden.

Laat ook even het bad (deels) vollopen. Het is een test die eveneens door onze medewerkers wordt uitgevoerd voordat ze een (oud) bad weghalen. Is er een probleem met de afvoer, dan komt dat meteen aan het licht. Je wil niet ontdekken dat de leidingen verstopt zitten wanneer je pas een nieuw bad hebt geïnstalleerd.

Tot slot: is de pas gerenoveerde badkamer jouw smaak?

Een badkamer die pas gerenoveerd werd, ga je niet meteen vervangen. Zorg dan ook dat ze jou bevalt. Een muur in een ‘verkeerde’ kleur kan je schilderen. Van spuuglelijke tegels geraak je minder makkelijk verlost.

Advies nodig? Aarzel niet om ons te contacteren!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

adviesgesprek

Bekijk onze realisaties

 

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.