dagmarbuysse_logo
Maak een afspraak
naadloze badkamer

Naadloze douches: stijlvol en makkelijk te onderhouden

30 maart 2020
2 min leestijd

Zoals we al vermeldden in ons artikel over de nieuwste badkamertrends stappen steeds meer mensen af van de klassieke tegel. Het vergt dan ook veel tijd en moeite om tegels schoon te houden. In het bijzonder de voegen, die er al snel grauw en vies uitzien. Herken je dit? Dan is een naadloze douche het perfecte alternatief.


Benieuwd naar alle verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Het meest onderhoudsvriendelijke materiaal is Corian 

Als badkamerspecialist werken we bij Dagmar Buysse ook vaak met corian, een niet-poreus materiaal dat uit mineralen en kunststof bestaat. Corian is niet alleen 100% waterdicht, maar ook bijzonder hygiënisch. Schimmels en bacteriën kunnen zich niet nestelen. Kortom: het is het meest onderhoudsvriendelijk materiaal.

Corian komt in de vorm van platen die aan elkaar gelast worden en zo één geheel vormen. Na het lassen zie je helemaal niet meer waar ze precies aan elkaar gezet zijn. Dat maakt corian het ideale materiaal om wanden en vloeren in de badkamer perfect te doen versmelten.

Wil je graag een modern interieur? Dan zit je met de keuze voor dit materiaal helemaal goed!

XL-tegels: veel kleurmogelijkheden, heel krasvast en nauwelijks voegen 

Courante afmetingen van zulke XL-tegels zijn 1,20 meter bij 2,40 meter. Dat is een behoorlijk grote tegel, zoals de benaming al deed vermoeden. De hoogwaardige keramiek waaruit ze vervaardigd zijn, maakt ze krasvast en sterk. Hou je van minder ‘standaard’ tegels? Weet dan dat je kan kiezen uit ontzettend veel kleuren, motieven én formaten.

Vergis je niet: in tegenstelling tot klassieke mozaïektegels hebben deze XL-tegels amper voegen. Ook met deze tegels ziet je badkamer er dus weer fris uit in een handomdraai. Door het grote formaat kunnen we deze XL-tegels ook snel plaatsen, wat de kostprijs drukt.

Acrylplaten als douchewand zijn glad en krasbestendig

Ben je niet echt een fan van veel glas of een scheidingswand? Kies dan voor acrylplaten. Die zijn heel licht en makkelijk te installeren. Uiteraard garanderen ze ook 100% waterdichtheid. Het water glijdt er als vanzelf af en de platen zijn ook makkelijk te onderhouden. Wie kiest voor dit strakke materiaal in de douche heeft wel een douchebak nodig. Dat is een vereiste waar je niet omheen kan.

Je eigen mogelijkheden ontdekken?

Zoals je ziet zijn er veel opties wanneer jij je badkamer onderhoudsvriendelijker wil maken. Kies je best voor corian, XL-tegels of acrylplaten? Ga je voor uniforme kleuren of hou je meer van leuke motieven? We staan je graag bij met advies op maat van jouw voorkeuren en behoeften. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Bekijk onze realisaties

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie