dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
wastafel kiezen

De juiste wastafel kiezen: alles over materialen en modellen

8 juni 2017
2 min leestijd

Vergis je niet: het kiezen van de juiste wastafel voor de badkamer is geen onbelangrijke beslissing. Wat zijn de voor- en nadelen van elke materiaalsoort? Welke types wastafel zijn er? Wij zetten voor jou de mogelijkheden op een rijtje.

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen

In wastafels heb je de keuze uit meer materiaalsoorten dat je zou vermoeden. Elke soort komt met een aantal specifieke eigenschappen:

lavabo

Porselein:

Ongetwijfeld is dit een van de meest gekende materialen voor wastafels. Porselein is kras- en kleurvast, al kan het vrij makkelijk beschadigd geraken. Laat je per ongeluk een flesje parfum in de wastafel vallen, dan geeft dat mogelijk barsten.

Kunstmarmer:

Dit is een blinkend composietmateriaal dat erg op porselein gelijkt. Het is sterk en makkelijk te onderhouden. De wasbakken worden met behulp van een mal gegoten en hebben daardoor geen naden. Kunstmarmer is lichtjes krasgevoelig.

Solid surface:

Dit materiaal is mat en ongelooflijk populair. Het is verkrijgbaar in een heleboel kleuren, al wordt in 99% van de gevallen wit gekozen. Ook baden en wanden worden vervaardigd uit dit materiaal. Naden? Die zijn er niet.

Metaal:

Erg vaak wordt dit materiaal niet gekozen. Dat komt door de onmiskenbare eightieslook die metalen wasbakken hebben. Ze maken algauw een wat gedateerde indruk. Maar er zijn nog steeds mensen die er van houden!

Natuursteen:

Een natuurstenen kom heeft charme, wat verklaart waarom er relatief vaak voor gekozen wordt. Helaas kunnen zeep of andere badkamerproducten voor vieze vlekken zorgen. Om die reden is de combinatie van een natuurstenen tablet met een porseleinen lavabo aan te raden.

design lavabo

Tablet en lavabo geïntegreerd of liever een opbouwwaskom?

Wat het vaakst wordt gekozen, is een tablet en wasbak die een geheel vormen. Zulk model heeft een gunstige prijs en is makkelijk te onderhouden. Een alternatief is een tablet met een of twee waskommen bovenop – rond, ovaal of rechthoekig. Visueel geeft het extra uitstraling aan je badkamer. Vroeger werd vaak gekozen voor een vrijstaande lavabo, maar dat zie je vandaag steeds minder. Zonder tablet heb je immers weinig ruimte om spullen te zetten.

Laat je adviseren

Dagmar Buysse helpt je van begin tot einde bij het ontwerp van je volledige badkamer: een badkamerconsultant komt bij jou thuis kijken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn. Op basis daarvan tekenen we samen met jou een plan uit voor je badkamer.

Laat een bericht achter en wij zorgen voor een afspraak met onze consultants.

adviesgesprek

Bekijk onze realisaties

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie

Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.