dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
onderhoudsvriendelijke badkamer

Hoe ziet een onderhoudsvriendelijke badkamer eruit?

28 november 2017
2 min leestijd

Liefst vraagt het poetsen van je badkamer niet te veel tijd. Het is immers een plek om tot rust te komen. Gelukkig weet badkamerspecialist Dagmar Buysse raad!

Een hang-wc in plaats van een wc-pot op de vloer

Het ontwerp van een badkamer heeft een grote impact op het onderhoud. Vaak zit het ‘m in kleine dingen. Zo geniet een hang-wc steeds de voorkeur. Een wc-pot op de vloer geeft namelijk randen en voegen die je nooit helemaal schoon kunt houden. Dat geldt ook voor de ruimte achter de pot. Met een hang-wc hoef je je daar alvast geen zorgen om te maken. 

Geen nodeloze hoekjes, naden of sleuven in de badkamer

Het komt erop aan om ontwerptechnisch telkens ietsje verder te denken. Zorg dat het bad aansluit tegen de muur. Installeer plinten zodat het water niet in verdoken randjes kan sijpelen. Laat de inloopdouche aansluiten op de badkamervloer. Met een hoogteverschil – hoe miniem ook – creëer je immers randen die het onderhoud bemoeilijken.

geen nodeloze hoekjes

Doucheglas voorzien van een nanolaag

Het glas van de douche – maar net zo goed de lavabo – is op voorhand behandeld met een nanolaag waarbij de poriën dichtgemaakt werden. Het water parelt er dan af en vuil kan zich moeilijk hechten. Het voelt heel erg glad aan. Je zal gauw merken dat het zo veel makkelijker te onderhouden is.

Let op: poetsen blijft noodzakelijk

Onderhoudsvriendelijke materialen zijn – zoals het woord zegt – makkelijk te onderhouden. Dat wil zeggen dat poetsen nog steeds noodzakelijk is. Wil je dat je badkamer in goede staat blijft, dan kan je daar niet omheen. Kranen, wastafels, douches, baden en toiletten moeten op geregelde tijdstippen gepoetst worden met de daartoe bestemde producten. Alleen zo blijven ze er piekfijn uitzien.

Wil je meer weten over producten om het sanitair en meubilair in de badkamer te poetsen? Onze consultants vertellen je er graag alles over. Aarzel niet om een bezoekje te brengen aan onze toonzaal in Brussel of Gent!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Bekijk onze realisaties

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.