dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
wellness in badkamer

Hoe wellness in de badkamer steeds belangrijker is geworden

8 maart 2017
2 min leestijd

 

Vandaag is de badkamer veel meer dan een plek om je te wassen. Het draait ook om beleving, wat zich laat samenvatten in één woord: wellness. Of hoe genieten bovenaan de agenda kwam te staan.

read_moreLees ook ons uitgebreider artikel over de verschillende mogelijkheden van wellness in je badkamer.

Vroeger: de badkamer was louter de plek waar je je waste

In tegenstelling tot de badkamer had de keuken altijd al een belangrijke functie in huis. Het was meer dan de plek waar gekookt werd. Er werd ook gegeten, gepraat en geleefd. De ruimte oversteeg een louter praktisch nut. Gezelligheid was er troef. Dat was in de badkamer niet het geval. Die ruimte hoefde niet bijzonder of gezellig te zijn. Je kwam er enkel om je te wassen. Vijftig jaar geleden gebeurde dat nog dagelijks in de gauwte aan de lavabo. Eenmaal per week ging je bad. Later kwam er een douche voor in de plaats, al bleef het badkamerbezoek nog steeds functioneel.

Tijden veranderen, ontspannen werd belangrijker

Maar in de jaren die volgden werd onze maatschappij steeds meer prestatiegericht. De druk nam almaar toe, en daarmee ook de stress. Het antwoord hierop pleitte voor meer ontspanningsmomenten. Relaxatie en rust werden belangrijk en noodzakelijk. De manieren waarop dat diende te gebeuren zijn vandaag even verscheiden als talrijk. Wellness is er slechts een van.

badkamer wellness

 

badkamer  sauna

Van sauna's tot stoombaden en infraroodcabines

Aanvankelijk bezochten we kuuroorden waar we in sauna's en stoombaden tot rust konden komen. Maar het is eigen aan de Vlaming om die beleving (ook) in zijn eigen huis te willen. Immers, niet iedereen voelt zich comfortabel om in zwemkledij of naakt tot rust te komen in het bijzijn van anderen. En dus gingen fabrikanten oplossingen bedenken om die ervaring in de beslotenheid van de eigen badkamer te evenaren.

Zo gebeurde het dat jacuzzi's, sauna's, infraroodcabines en stoombaden deel gingen uitmaken van de infrastructuur van talloze badkamers. Wie vandaag aan het einde van een slopende werkdag de nood voelt om alle stress van zich af te laten glijden, hoeft niet langer op zoek naar een kuuroord. Kortom, wellness onder je eigen dak is geen onbereikbare of onbetaalbare droom.

Wil je meer weten over de verschillende wellnessmogelijkheden? Aarzel dan niet om een bezoekje te brengen aan onze toonzaal. Onze specialisten helpen jou graag verder.

In onze toonzalen in Gent en Brussel vertellen onze specialisten je er graag alles over. Kom zeker langs!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Bekijk onze realisaties

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.