dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
kalk voorkomen aan kranen en leidingen

Hoe voorkom je dat kalk je leidingen en kranen aantast?

4 december 2017
2 min leestijd

Kalkaanslag is een hardnekkig kwaad. Kranen, wastafels en tegels verliezen niet enkel hun glans. Kalk tast namelijk ook het binnenwerk en de leidingen aan en verhoogt het energieverbruik van je boiler. Gelukkig kan je dat voorkomen door een waterverzachter te installeren.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Water bevat calcium, magnesium en andere mineralen. Waar het water stroomt, zet het deze mineralen af en laat zo een kalkaanslag achter. De hardheid van je water zal bepalen in welke mate de kalk zich vastzet. Weet dat bij een hogere hardheid de kans op kalkaanslag groter is.

Wat zijn de gevolgen? 

Kalkaanslag is niet onschuldig. Het zet zich vast op de tegels en de wanden van je douche. Het tast ook de glans van je kranen en je lavabo aan. Helaas gaat kalkaanslag nog veel verder dan het louter zichtbare: het beschadigt het binnenwerk van je kranen en je leidingen, waardoor ze minder goed afsluiten. Vroeg of laat zal je te maken krijgen met lekken.

Kalkaanslag beïnvloedt je energiefactuur

Wie te kampen heeft met water met een hoge hardheid zal dat ook merken aan zijn energieverbruik. Kalk zet zich immers vast rond de weerstand of warmtewisselaar van een boiler. Daardoor krijgt dit toestel het moeilijker om warmte af te geven. Anders gezegd: er zal meer energie nodig zijn om het water op temperatuur te krijgen.

Dat meerverbruik aan energie is niet gering. Heeft je boiler te kampen met kalkaanslag, dan schiet je energiefactuur merkbaar de hoogte in.

kalk voorkomen douche

De oplossing: een waterverzachter

Gelukkig kan je kalkaanslag voorkomen. De oplossing is eenvoudig: installeer een waterverzachter op de plaats waar het water je woning binnenkomt. Dat is waar zich de watermeter bevindt. Deze waterverzachter heeft de vorm van een bak met een hoogte van een meter en een grondoppervlak van ongeveer 30 cm bij 50 cm. 

North Star is een vooraanstaande speler op de markt van waterverzachters. Het is de vaste partner van badkamerspecialist Dagmar Buysse. Deze fabrikant staat garant voor kwalitatieve toestellen die de ganse levensduur van je badkamer meegaan.

In onze toonzalen in Gent en Brussel vertellen onze specialisten je er graag alles over. Kom zeker langs!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Bekijk onze realisaties

Heb je een badkamerrenovatie in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.