dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
sunshower

Hoe een sunshower in de badkamer je dosis vitamine D op peil houdt

22 september 2017
2 min leestijd

 

In de winterperiode is het extra moeilijk om je vitaminepeil voldoende hoog te houden. Een sunshower in de douche helpt je hierbij. Dat is twee in een: infrarood, wat zorgt voor warmte, en zonlicht in de vorm van zachte UV-stralen.

read_more  Ontdek ook ons overzichtsartikel over de mogelijkheden van wellness in je badkamer.

 

Wat is een sunshower?

Een sunshower is een opbouw- of inbouwpaneel dat je in de douchecabine installeert. Met een druk op de knop krijg je tijdens het douchen een infraroodbehandeling. Je hele lichaam geniet van deze zalige warmte, wat het tot de perfecte wellnessbeleving in huis maakt.

De sunshower is een duurzaam en kwalitatief product dat speciaal ontworpen is voor gebruik in natte ruimtes. Je kan het installeren wanneer je je badkamer renoveert. Het kan ook probleemloos in een bestaande douchecabine worden geplaatst.

Waarom is het goed voor je gezondheid?

Ons lichaam heeft zonlicht nodig. Niet dag in dag uit, maar in gedoseerde doses. Zo blijft het gehalte vitamine D in ons lichaam op peil. Je immuunsysteem, maar ook hart- en bloedvaten zijn ervan afhankelijk. Weet dat het bovendien een effect heeft op je gemoed.

In de winter komen we minder vaak buiten, wat bij velen tot een tekort aan vitame D leidt. De zachte UV-stralen van een sunshower verhelpen dit probleem. Ze vormen een perfect alternatief voor echt zonlicht. Onderzoek toonde immers aan dat de lage dosis UV-stralen die een sunshower vrijgeeft het vitamine D-niveau in de winter verdubbelt. Bovendien geeft het je huid een zomerse bruine teint.

Wat is het effect van vitamine D? 

Vitamine D is de enige vitamine die het menselijk lichaam zelf kan maken. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-licht, produceert het pre-vitamine D3. Dat wordt vervolgens door de lever en de nieren omgezet in vitamine D. Wie ook in de winterperiode voldoende vitamine D aanmaakt, zal zich merkelijk beter in zijn vel voelen. Je bent energieker.

Voorts helpt het warme infraroodlicht de spieren om te ontspannen. Het stimuleert ook de bloedsomloop en verlicht pijn. Dat maakt de sunshower tot een aanrader voor mensen met reumatische aandoeningen of rugklachten. 

Sunshower daglicht

Wil je graag meer info? Maak een afspraak of spring gewoon even binnen in onze toonzaal in Brussel of Gent!

Bekijk onze realisaties

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.