dagmarbuysse_logo
Maak een afspraak
Goedkope badkamer

Een goedkope badkamer: zo haal je het maximum uit je budget

9 juli 2019
3 min leestijd

Je denkt misschien dat je voor een nieuwe badkamer altijd diep in de buidel moet tasten, maar dat klopt niet. Gelukkig! Het is zeker ook mogelijk om een kwaliteitsvolle, goedkope badkamer te plaatsen. Hoe je die budgetvriendelijke make-over moet aanpakken en hoe Dagmar Buysse hierbij kan helpen, lees je in deze blogpost.

Hoe kan je jouw nieuwe badkamer budgetvriendelijk inrichten? 

Een klein budget, maar veel sfeer? Het is mogelijk. Hieronder volgt een lijstje van willekeurige suggesties die elk apart of gecombineerd een leuk resultaat geven. Het gaat om tijdelijke opfrissingen of tips om een renovatie meer dan betaalbaar te houden. 

  • Een likje verf op de muren kan wonderen doen. Na verloop van tijd kan een wit geschilderde muur er niet langer fris uitzien. Het effect na een middagje schilderen zal je verbazen. Let wel op met felle kleuren, ze zijn vaak trendgevoelig.

  • Net zoals verf de tand des tijds niet doorstaat, kunnen ook de voegen tussen wand- en vloertegels een grauwe indruk geven. Er zijn tal van manieren - te koop in de winkel of zelf te maken - om deze voegen opnieuw proper te maken. Is de siliconenkit in je douche echt vuil? Verwijder hem dan en breng nieuwe kit aan.

  • Enkele leuke plantjes, nieuwe handdoeken, toffe rieten mandjes, een kleurrijke zeepdispenser, sfeervolle kaarsen, een nieuwe wc-bril,... De mogelijkheden om je badkamer budgetvriendelijk te decoreren zijn eindeloos. Bekijk zeker Pinterest voor inspiratie.

  • Voor elk afwerkingsmateriaal of badkamermeubel dat niet in je budget past, is er beslist een goedkoper en even kwaliteitsvol alternatief te vinden. Soms vraag het wat meer tijd om de prijzen te vergelijken, maar laat je hierin zeker bijstaan door experten. Bijvoorbeeld zoek naar een goedkope vloer voor je badkamer? Met een keramische tegel sla je nooit de bal mis.

  • Zelf renoveren is ook een optie om de kosten te drukken. De kans is groot dat je er wel een poos zoet mee bent en dat de uitvoering op technisch vlak niet helemaal in orde is. Er zijn heel wat YouTube-filmpjes en instructievideo’s om je te tonen hoe je alles moet aanpakken, maar dat is geen garantie op succes. Je moet wel wat afweten van elektriciteit en loodgieterij om niet de mist in te gaan.
  • Een andere manier om het prijskaartje te drukken, is het aanvragen van een premie. De badkamer is namelijk een plek waar heel wat energie- en waterbesparende maatregelen kunnen genomen worden, ingrepen waarvoor je een premie kunt ontvangen. Het volledige overzicht lees je in deze blogpost. 

goedkope badkamer

Pimp your Bathroom: de goedkope oplossing van Dagmar Buysse

Bij een goedkope badkamer hoef je niet in te boeten aan luxe, integendeel. Als je het slim aanpakt kan je voor een betaalbare prijs een mooi resultaat met een nieuwe look en feel toveren. Of beter gezegd, de adviseurs van Dagmar Buysse weten als geen ander hoe ze met enkele handige ingrepen een budgetvriendelijke topbadkamer kunnen creëren. Maak kennis met onze ‘Pimp your Bathroom’-formule.

Bij ‘Pimp your Bathroom’ spreekt men niet van een renovatie, maar van een vernieuwing. Het team van vakmensen levert dezelfde service als bij een grondige badkamerrenovatie, maar de impact blijft beperkt. Zowel op het vlak van breekwerk als op het vlak van budget. Een project volgens deze aanpak is al mogelijk vanaf 8.000 euro.

  • De leidingen blijven behouden. Dit is perfect mogelijk wanneer alles nog in goede staat is en je de indeling van je huidige badkamer dik oké vindt. 
  • De nieuwe vloer wordt bovenop de huidige aangebracht. 
  • Het oude bad wordt vervangen door een eigentijdse, naadloze inloopdouche met glazen scherm. 
  • Een nieuw lavabomeubel, een hang-wc en een handdoekradiator krijgen ook een plek.

Zo kan je na slechts één week al genieten van een verkwikkende douche in een vernieuwde badkamer.

goedkope badkamer vloer

Indien er grotere renovatiewerken nodig zijn, en er heel wat meer moet afgebroken worden, dan kan het interessant zijn om de badkamer in stappen te renoveren. Zo is je droombadkamer met de duurdere materialen stapsgewijs binnen handbereik.

Nieuwsgierig naar wat Dagmar Buysse voor jou en je nieuwe budgetvriendelijke badkamer zou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.

> Maak nu een afspraak