2 min leestijd

De stoomdouche: beleef wellness in je eigen badkamer

Guur winterweer zorgt ervoor dat je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Dan is het heerlijk om thuis je eigen wellness te hebben. Na een lange werkdag genieten van een verkwikkende stoomdouche? Badkamerspecialist Dagmar Buysse maakt het graag voor je waar!

Geschreven door Dagmar Buysse. – 15 december 2017

Draaglijker dan een Finse sauna

Als wellnessbeleving sluit de stoomdouche erg aan bij de hammam. Het gaat immers ook om een kleine ruimte gevuld met stoom waar mensen zich wassen. Natuurlijk kun je er ook tot rust komen en genieten van de zalige warmte. De temperatuur ligt er minder hoog dan in een sauna, wat het meteen een stuk draaglijker maakt. Het is er namelijk maximaal 40°C, terwijl een klassieke Finse sauna tot 90°C gaat.

Vaak weten vrouwen deze zachtere temperaturen nog het meest te waarderen. Een extra pluspunt: in een stoomdouche kan je makkelijk de benen scheren. Er is immers meer ruimte dan in een klassieke douchecabine en je kan je neerzetten op het bankje.

Positieve effecten op je gezondheid

Een stoomdouche is niet alleen aangenaam en ontspannend voor lichaam en geest. Het heeft nog heel wat meer positieve effecten op je gezondheid. Je komt er immers van tot rust, waardoor je ’s nachts beter zal slapen. Ook je huid wordt er beter van: ze gaat er mooier en gezonder uitzien. Voorts verbetert je weerstand en zal je meer immuun zijn tegen verkoudheden en ziektes.

Door specifieke geuroliën toe te voegen, kan je de heilzame werking nog een extra duwtje geven. Zo helpt eucalyptus tegen verkoudheden, is gember slijmoplossend en drijft jeneverbes het vocht af. Citroen werkt dan weer verkwikkend terwijl tea tree de weerstand verhoogt.

Hoezo, geen plaats voor een stoomdouche?

Misschien is je badkamer niet bijzonder groot en vraag je je af waar je een stoomdouche kan installeren. Weet dan dat een stoomdouche qua grondoppervlak niet groter is dan een bad en er binnenin ruimte is voor een douche. Je hebt dus geen afzonderlijke cabine meer nodig.

De oplossing: een waterverzachter

Gelukkig kan je kalkaanslag voorkomen. De oplossing is eenvoudig: installeer een waterverzachter (ook wel waterontharder genoemd) op de plaats waar het water je woning binnenkomt. Dat is waar de watermeter zich bevindt. Deze waterverzachter heeft de vorm van een bak met een hoogte van een meter en een grondoppervlak van ongeveer 30 cm bij 50 cm.  Dit toestel filtert je water en dat heeft heel wat voordelen: je toestellen en materialen gaan heel wat langer mee, het poetsen van je badkamer duurt minder lang en je bespaart op energie. Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu, want je stoot minder CO2 uit. 

North Star is een vooraanstaande speler op de markt van waterverzachters. Het is de vaste partner van badkamerspecialist Dagmar Buysse. Deze fabrikant staat garant voor kwalitatieve toestellen die de ganse levensduur van je badkamer meegaan.