dagmarbuysse_logo

NL | FR 

Droom alvast in 3D
wellness in je eigen badkamer

De stoomdouche: beleef wellness in je eigen badkamer

15 december 2017
2 min leestijd

Guur winterweer zorgt ervoor dat je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Dan is het heerlijk om thuis je eigen wellness te hebben. Na een lange werkdag genieten van een verkwikkende stoomdouche? Badkamerspecialist Dagmar Buysse maakt het graag voor je waar!

read_more  Ontdek ook ons overzichtsartikel over wellness in je badkamer.

 

Draaglijker dan een Finse sauna

Als wellnessbeleving sluit de stoomdouche erg aan bij de hammam. Het gaat immers ook om een kleine ruimte gevuld met stoom waar mensen zich wassen. Natuurlijk kun je er ook tot rust komen en genieten van de zalige warmte. De temperatuur ligt er minder hoog dan in een sauna, wat het meteen een stuk draaglijker maakt. Het is er namelijk maximaal 40°C, terwijl een klassieke Finse sauna tot 90°C gaat.

Vaak weten vrouwen deze zachtere temperaturen nog het meest te waarderen. Een extra pluspunt: in een stoomdouche kan je makkelijk de benen scheren. Er is immers meer ruimte dan in een klassieke douchecabine en je kan je neerzetten op het bankje.

Positieve effecten op je gezondheid

Een stoomdouche is niet alleen aangenaam en ontspannend voor lichaam en geest. Het heeft nog heel wat meer positieve effecten op je gezondheid. Je komt er immers van tot rust, waardoor je ’s nachts beter zal slapen. Ook je huid wordt er beter van: ze gaat er mooier en gezonder uitzien. Voorts verbetert je weerstand en zal je meer immuun zijn tegen verkoudheden en ziektes.

Door specifieke geuroliën toe te voegen, kan je de heilzame werking nog een extra duwtje geven. Zo helpt eucalyptus tegen verkoudheden, is gember slijmoplossend en drijft jeneverbes het vocht af. Citroen werkt dan weer verkwikkend terwijl tea tree de weerstand verhoogt.

Hoezo, geen plaats voor een stoomdouche?

Misschien is je badkamer niet bijzonder groot en vraag je je af waar je een stoomdouche kan installeren. Weet dan dat een stoomdouche qua grondoppervlak niet groter is dan een bad en er binnenin ruimte is voor een douche. Je hebt dus geen afzonderlijke cabine meer nodig.

wellness douche

Wil je meer te weten komen over de stoomdouche? Aarzel dan niet om ons te contacteren of om een bezoekje te brengen aan onze showroom in Brussel of Gent. Onze consultants helpen je graag verder!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Bekijk onze realisaties

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.