dagmarbuysse_logo
Maak een afspraak
badkamerrenovatie na

Badkamer renoveren? Droom weg bij deze ‘voor en na’

10 mei 2019
2 min leestijd

Je bent helemaal uitgekeken op je huidige badkamer en wil dringend werk maken van die badkamerrenovatie. De kans is groot dat je geen flauw idee hebt van de mogelijkheden in de beschikbare ruimte. Hoe kan die kleurloze, gedateerde, overvolle - vul zelf in - badkamer er wel mooi, elegant en eigentijds uitzien? Deze badkamerrenovatie voor en na’s zetten je beslist op weg.

Steven en Els uit Lochristi klopten bij Dagmar Buysse aan om hun gedateerde badkamer onder handen te nemen. De douchecabine was te klein, niet voldoende toegankelijk en bood onvoldoende comfort. Hun bad werd amper gebruikt en was dus helemaal overbodig geworden.

badkamerrenovatie voor foto badkamerrenovatie na foto


Het lavabomeubel omvatte voldoende opbergruimte, maar het kon beslist een update gebruiken. De badkamer miste eenheid in kleuren en materialen, zoals de verschillende betegeling van de vloer en de ‘natte’ muren. Tot slot werd ook de verwarming niet optimaal benut. De lage radiator had geen extra functie als handdoekdroger, met verloren ruimte tot gevolg.

Het resultaat van de badkamerrenovatie

Onze adviseur Bas koos, in samenspraak met Steven en Els, voor een eigentijds en strak ontwerp. De kleine douche maakte plaats voor een ruime, luxueus aanvoelende inloopdouche met regendouche. Deze inloopdouche is dankzij het wegvallen van het bad de echte eyecatcher van deze badkamer. 

renovatie foto voor renovatie foto na


Er is voldoende bergruimte in deze badkamer, dankzij het strakke badkamermeubel - van het Belgische merk Detremmerie - met grote schuiflades en spiegelkast, de kolomkast en de twee bijpassende hangkasten aan de overzijde. De ‘verloren’ ruimte van het bad wordt op die manier optimaal benut.

badkamerrenovatie voor badkamerrenovatie na

 
Voor de wand- en vloerbekleding werd een Kronos-tegel gekozen. Deze grote, grijze tegels lopen doorheen de volledige badkamer, wat het ruimtegevoel enkel versterkt. Het klassieke toilet werd ingeruild voor een modern hangtoilet van Duravit met een spoelsysteem van Geberit. De wandradiator van Vasco geeft de badkamer meteen een strakke touch.

Wil je graag zelf even wat leuke badkamerideeën testen? Onze handige 3D-tool maakt het mogelijk om eigenhandig je droombadkamer samen te stellen en opties te vergelijken.

Wil je het denkwerk meteen overlaten aan onze experts?
Maak een afspraak met een adviseur in één van onze toonzalen. Zo ben je een stapje dichter bij jouw droombadkamer. 

 Ik wil een afspraak!