dagmarbuysse_logo
Maak een afspraak
bad vervangen door douche

Waarom zou je je bad vervangen door een douche? Wij geven je 4 redenen.

8 december 2016
2 min leestijd

 

Het is een keuze die vaker wordt gemaakt dan je zou denken. Waarom men ervoor kiest om een bad te vervangen of om te bouwen tot een inloopdouche? Wij geven je de meest doorslaggevende redenen.

Bad ombouwen tot douche

1. Omdat je een dagje ouder wordt

Een bad in- en uitstappen is niet zonder risico. Wanneer je een dagje ouder wordt, is dat risico nog groter. Ook is het in dat geval niet evident om overeind te geraken nadat je een bad hebt genomen. Kortom, een bad komt met een heleboel gevaren en obstakels. Of het dan niet verstandiger is om te kiezen voor een alternatief – zoals een douche – waar die risico's er niet zijn? De keuze lijkt snel gemaakt.

 

2. Je wil je waterverbruik verminderen

In tijden waarin schoon water alsmaar schaarser wordt, is het belangrijk om stil te staan bij ons dagelijks waterverbruik. Bij een korte douche verbruik je gemiddeld 60 liter water. Wie een spaardouchekop installeert, verbruikt gemiddeld tot 40 à 50% minder. Vergelijk dat getal met het gemiddelde waterverbruik dat een bad met zich meebrengt: 120 tot 150 liter water. De meest efficiënte manier om jouw waterfactuur naar beneden te krijgen? Je ligbad vervangen door een douche, bij voorkeur met spaardouchekop.

3. Meer ruimte in de badkamer

Een ligbad neemt behoorlijk wat plaats in de badkamer in. Wie een kleine badkamer heeft, moet keuzes maken. Het bad vervangen door een douche is dan de meest plaatsefficiënte beslissing die je kan nemen. De ruimte die vrijkomt kan je benutten om een kast of wasmand te plaatsen. Hebben jullie zopas een baby verwelkomd in het gezin, dan kan je die plek benutten om een wastafel voor jullie spruit te installeren.

4. Je wil thuis een wellnesservaring creëren

Bad vervangen door een doucheWellness is vandaag niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook onder je eigen dak kan je talloze mogelijkheden creëren. Wie weinig ruimte en beperkte middelen heeft, kan zijn douche benutten. Zo helpt een regendouche jou om na een lange werkdag tot rust te komen. Wil je jouw bad benutten voor een wellnesservaring en vervangen door een jacuzzi, dan is dat meteen een forse investering.

 

 

 

 

In onze toonzalen in Gent en Brussel vertellen onze specialisten je er graag alles over. Kom zeker langs!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Bekijk onze realisaties

Heb je een project in gedachten? Bekijk onze realisaties en wie weet vind je een realisatie terug dat jij ook wilt. Gaande van badkamers met schuin dak tot het ombouwen van een garage tot badkamer.

Ontdek ook ons gratis E-book over badkamerrenovatie
Meer informatie? Download ons eigen e-book over badkamerrenovatie. 
Samengesteld door onze jarenlange ervaring, boordevol tips en tricks voor je eigen projecten. 

Download onze gids

Dagmar Buysse - E-book - badkamerrenovatie